Woonboerderij Marc en Marieke

Licht kan enorm veel doen in een ruimte. Daar is de woonboerderij van Marc en Marieke van der Meijden een goed voorbeeld van. Tijdens de verbouwing van de woonboerderij voerde Hyperion diverse werkzaamheden uit, waaronder het maken en uitvoeren van een verlichtingsplan. Marieke: “Hyperion dacht goed met ons mee, gaf advies en maakte op basis van onze wensen een lichtplan voor de woonboerderij waarbij de verlichting op een mooie manier werd geïntegreerd in de ruimte. We zijn erg blij met het resultaat!”

Via aannemersbedrijf Hans van Kroonenberg werd het contact met Hyperion gelegd voor de elektrotechnische installaties bij de verbouwing van de woonboerderij, waarbij de vroegere stal bij de woning werd getrokken. De complete benedenverdieping moest voorzien worden van nieuwe bekabeling. Hyperion zorgde daarnaast voor nieuwe aansluitpunten, verlichting, een nieuw netwerk, geïntegreerd audiosysteem en een noodstroomregeling. Ook werd er een zoneregeling gemaakt om de klimaatinstallatie per zone te bedienen.

Meedenken

Marieke: “Met name de verlichting was voor ons een belangrijk aandachtspunt. We vonden het belangrijk om de woonboerderij goed én mooi te verlichten, met overal dezelfde lichtsterkte op dezelfde lichtlijnen. Een goed lichtplan was hierbij essentieel. Hyperion realiseerde dit in samenwerking met Poplight uit Den Bosch. Onze wensen werden uitgebreid in kaart gebracht, waarna men een lichtplan opstelde. Zelf ben ik ook bij Poplight geweest om een aantal zaken uit te kiezen, zoals de kleuren en modellen van de lampen. Naast de verlichting dacht Hyperion ook op andere vlakken met ons mee. Het bedrijf bracht bijvoorbeeld de netwerkverbindingen, die zich voorheen verspreid door de boerderij bevonden, samen op één plek. Een mooiere en gemakkelijkere oplossing dan voor de verbouwing.”

“De samenwerking was goed. We hadden zowel regelmatig persoonlijk contact als via WhatsApp. Zo konden we zaken indien nodig snel en goed afstemmen. Deze korte lijnen waren erg prettig.”

Korte lijnen

“De uitvoering van de werkzaamheden is prima verlopen”, vervolgt Marieke. “Hyperion heeft flink wat werk verricht, waardoor ik een aantal weken nauw contact had met Rick van Kaathoven van Hyperion. Deze samenwerking was goed. We hadden zowel regelmatig persoonlijk contact als via WhatsApp. Zo konden we zaken indien nodig snel en goed afstemmen. Deze korte lijnen waren erg prettig.”

Sfeermaker

De verbouwing is inmiddels afgerond, met een prachtig resultaat. Marieke: “Ik ben heel tevreden over het werk van Hyperion en over het resultaat. Alles werkt zoals het moet werken en de verlichting is een echte blikvanger geworden. Ik noem de woonboerderij soms gekscherend mijn lampenwinkel, zoveel lampen heb ik aangeschaft. Maar ik heb er absoluut geen spijt van. De verlichting brengt veel sfeer in de woning.”

“Hyperion dacht goed met ons mee, gaf advies en maakte op basis van onze wensen een lichtplan voor de woonboerderij waarbij de verlichting op een mooie manier werd geïntegreerd in de ruimte. We zijn erg blij met het resultaat!”